התסמינים שיכולים להעיד על הימצאות חיידקים בקיבה

תוכן עניינים

גופינו חשוף כל העת לחיידקים שונים שעלולים להגיע לקיבה שלנו ולגרום לנו לתסמינים שונים ומציקים. חלק מהתסמינים יכולים להיות אקוטיים ולחלוף כעבור מספר ימים ואילו אחרים יכולים להיות כרוניים, שללא טיפול יהפכו לבעיה חמורה עוד יותר. כיצד תדעו האם  הסימפטומים שאתם חשים כרגע מתאימים להימצאות חיידקים בקיבה? באילו סוגי חיידקים מדובר? וכיצד ניתן לטפל בהם בצורה יעילה? הנה כל התשובות.

 

סלמונלה, אי-קולי, שיגלה, קמפילובקטר ועוד

התסמינים השכיחים ביותר של חיידקים בקיבה הם שלשולים וכאבי בטן קשים ביותר. החיידקים שעלולים לגרום לכך הם בעיקר סלמונלה, אי-קולי, שיגלה וקמפילובקטר, והם עלולים לחדור לגוף שלנו בשל צריכה של מזון מקולקל, מים מזוהמים או מגע עם אדם שאינו שומר על היגיינה. השלשולים יכולים להיות ממש נוזליים והם מבטאים את ניסיונות הגוף "לדחוף" את החיידקים המסוכנים הללו הרחק מהגוף. התסמינים עשויים לכלול פעמים רבות גם חום ולעיתים גם הקאות. קשה מאוד להימנע לחלוטין ממפגש עם חיידקים אלו ולכן מעת לעת כל אדם יסבול מהדבקה חיידקית שכזאת, שחולפת מעצמה לאחר מספר ימים או במקרים הקשים יותר, מחייבת טיפול אנטיביוטי ולעיתים אף אשפוז.

 

הליקובקטר פילורי

את החיידק הזה נפוץ למצוא בקיבה של רבים מאיתנו (בקרב 50% מהאוכלוסייה במדינות המערב וכ-90% במדינות מתפתחות) וללא תסמינים כלשהם. אלא שנמצא קשר בין נוכחותו לבין הופעת מחלות קיבה שונות (דלקת בקיבה, גסטריטיס כרונית, אולקוס ועוד) אצל חלק מהאנשים, כך שעולם הרפואה מייחס חשיבות רבה לחיסול החיידק עם הופעת התסמינים השונים. למעשה, כ- 10% מקרב אלו שנושאים את החיידק בקיבתם יפתחו כיב פפטי, שהוא פצע ברירית הקיבה מאוד כואב ולעיתים אף מדמם, כזה שמחייב התייחסות רפואית דחופה יותר.

 

תסמינים נוספים שעלולים להתפתח בעקבות בעיות קיבה שהחיידק מקושר לגרימתן הם בחילות, הקאות, גזים, אי נוחות ותחושת מלאות בבטן, צרבות, קשיי עיכול ועוד. ללא טיפול באותן בעיות נגרמת פגיעה קשה באיכות החיים, ובמקרה של דלקת וכיב הדבר עשוי להחמיר מאוד ולחייב אשפוז. כמו כן, נמצא כי החיידק הינו גורם סיכון להתפתחות גידולים בקיבה וסרטן הלימפומה, במיוחד בתנאים כרוניים ארוכי שנים של גסטריטיס.

חיידקים בקיבה – כך מטפלים בהם בצורה נכונה

אם מדובר בהדבקה חריפה על ידי חיידקים כגון סלמונה, שיגלה וכו', יש להגיע לטיפול רפואי שיכול לכלול אנטיביוטיקה במקרים קשים, לצרוך די נוזלים ולהקפיד על הוראות הרופא. במקרה של חשד לחיידק ההליקובקטר פילורי, הרופא יבצע מספר בדיקות לגילוי שלו, כגון בדיקות צואה, בדיקות דם ותבחין נשיפתי. במידה ואכן מתגלה החיידק, הרפואה המערבית מנסה לטפל בו באמצעות אנטיביוטיקה (לעיתים יותר מסבב אחד) אך למעשה טיפול זה אינו תמיד יעיל והתסמינים יכולים להיות מוחמרים מאחר ונטילת האנטיביוטיקה משמידה את ריריות מערכת העיכול.

 

מסיבה זו רבים משלבים יחד עם הטיפול הרפואי גם טיפולי רפואה אלטרנטיבית, שמהווים טיפול תומך להעלמת התסמינים של חיידקים בקיבה. הרפואה הסינית מבצעת שימוש בצמחי מרפא, עקרונות תזונתיים מותאמים אישית ודיקור סיני על מנת להחזיר את הגוף לאיזון, להחיות את כוחות הריפוי שבו ולאפשר לו להתמודד עם החיידק בצורה טובה יותר. הרפואה הסינית מתאימה לא רק כנגד חיידק ההליקובקטר אלא גם במקרה של סוגי החיידקים הנוספים ומאפשרת לגוף לרפא את עצמו בצורה מהירה ואף להתגונן בצורה טובה יותר כנגד הדבקה חיידקית חוזרת בעתיד.

 

הרפואה הסינית אינה מתנגשת עם הטיפול הרפואי שמקבלים ואף מומלצת על ידי רופאים. התכשירים מותאמים אישית, אינם ממכרים, אינם גורמים לתופעות לוואי והטיפולים מתאימים לכל גיל ולכל מצב רפואי. מומלץ לכם לנסות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: