שיקום מעטפת בניין – מהפכה בעולם הבנייה

תוכן עניינים

קצב הבניה במדינת ישראל הינו גבוה, בהשוואה לעולם כולו. עשרות אלפי יחידות דיור בשנה נבנות כאן, הערים מתרחבות והופכות צפופות יותר. במקביל, שטחים חקלאיים השייכים לכפרים, מושבים ולמנהל עוברים תהליכי הקפאה, עליהם בונים גורדי שחקים. בנוסף, יש לא מעט פרויקטים אותם הממשלה ומשרד השיכון והבינוי דוחפים כמו תמ“א 38, פינוי בינוי, תכניות דיור חדשניות לזוגות צעירים ועוד. יחד עם זאת, לא משנה כמה הטכנולוגיה בתחום הבניה מתקדמת ועד כמה קיימים פתרונות חדשניים, יש תהליך שתמיד יהיה רלוונטי. קוראים לזה שיקום מעטפת בניין.

 

מדוע מדובר בתהליך שתמיד נחשב ועוד ייחשב שנים רבות רלוונטי?

ובכן, זה מאוד פשוט. כל מבנה, לא משנה אם הוא עשוי מאלומיניום וזכוכית, מחופה בעץ או אבן, חשוף לנזקים. נזקי הזמן, נזקי הגשם, הרוח והשמש, נזקי לחות ועוד. כמובן שאי אפשר להתעלם מזה שכאשר עושים שימוש בפתרונות בניה חדשניים כמו חיפויים מיוחדים או מרזב מתקדם, הסיכוי לרטיבויות, קורוזיה ובעיות נוספות קטן, אך כל מבנה באשר הוא יהיה זקוק בשלב כזה או אחר לתהליך שיקום מינורי או אינטנסיבי. באתר as-pro.co.il תוכלו ללמוד עוד על תהליך שיקום מעטפת בניין, להבין מה התהליך כולל ולבחור באחת החברות המובילות בביצוע פרויקטים מהסוג הזה.

 

איך יודעים שמבנה זקוק לתהליך שיקום?

יש כמה דרכים לדעת. הדרך הראשונה היא כאשר עברו X שנים בהתאם לתקופה שבה המבנה הוקם. כלומר, במבנים ישנים שנבנו עם קום המדינה או קצת אחרי זה, בממוצע כל 10-12 שנים יש לבצע תהליך שיקום או לפחות לחדש את המבנה. בהתייחס למבנים חדשים שבהם כאמור, תהליכי השיקום מתבצעים אחרי זמן רב יותר. בממוצע מדובר על כל 17-20 שנים.

 

 

בעיות וליקויים במערכות השונות של המבנה

הדרך השניה לדעת כי מבנה מסוים זקוק לתהליך שיקום הוא כאשר נוצרות בעיות או ליקויים. סימנים של רטיבות מחוץ או בתוך המבנה, בעיות הקשורות למרזב ומערכות האיטום, קירות מתקלפים, אריחים רעועים, טיח שמתפרק, מדרגות רעועות – כל אלה מעידים על כך כי יש לבצע במבנה שלנו תהליכי שיקום.

 

צו מבנה מסוכן – אין מקום למשחקים

הדרך השלישית ובה אין בכלל מקום להתלבט, היא כאשר המבנה בו אנחנו גרים או עובדים מקבל צו הנקרא מבנה מסוכן על ידי העייריה או הרשות המקומית. במצב כזה, יש להתחיל תהליך שיקום כמה שיותר מהר ורק כאשר כל הליקויים יתוקנו, ניתן יהיה להסיר את הצו.

 

מה חשיבות התהליך?

יש לתהליך כמה היבטים. קודם כל הצד הבטיחותי. כלומר, מבנה שצריך לעבור תהליך שיקום, הוא לרוב מבנה שרמת הבטיחות בו מוגבלת ומהווה סכנה מסוימת ולכן במצב כזה יש להקפיד לבחור חברה מקצועית ולהתחיל בשיקום כמה שיותר מהר. בנוסף, יש את כל הנושא של איכות החיים. כלומר, ברגע שמבנה מסוים עובר תהליך שיקום, מחדשים ומשפצים אותו כפי שצריך, הדבר בעצם משפר בצורה משמעותית את איכות החיים של הדיירים המתגוררים או עובדים בו. יחד עם זאת, מבנה כזה שומר על הערך הנדלנ“י שלו וזה גם משהו חשוב שאי אפשר להקל בו ראש.

 

ההבדל בין שיקום לשיפוץ

חשוב לשים לב ולראות שיש הבדל בין שני התהליכים הללו. בעוד שיקום כולל בתוך חידוש של מערכות המבנה, תיקון רכיבים רעועים, החלפת או שיקום ברזלי זיון ובטון, תהליך שיפוץ הוא אחר לגמרי וכולל בין השאר החלפה או שדרוג המבנה עם מעלית, חידוש הלובי וחדר האשפה, שיקום גינה ועוד.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: