בלוטוס לרכב – כל מה שכדאי לדעת

תוכן עניינים

אתם נכנסים לרכב שלכם בתחילת יום עבודה, מחברים את הבלוטוס לרכב, שומעים את המוזיקה האהובה עליכם מבלי ששדר כזה או אחר יחליט עבורכם מה אתם צריכים לשמוע ומבלי שתצטרכו להיחשף למידע חדשותי שלילי על הבוקר. זוהיא רק פעולה אחת מיני רבות שאפשר להשיג באמצעות חיבור טכנולוגיה כביכול פשוט כל כך אך ללא ספק גאוני ומשנה חיים. למעשה, חלק משמעותי מכלי הרכב של היום מורכבים מטכנולוגיית בלוטוס, שמאפשרת למכשירים כמו הסמארטפון והטאבלט שלכם להתחבר למערכת השמע של הרכב באופן אלחוטי. בטכנולוגיה זו, בלוטוס לרכב מאפשרת להישאר מחוברים בקלות במהלך הנהיגה.

מה זה בלוטוס?

שימוש בטלפון במהלך הנהיגה מוביל לבעיות כי למרות התנגדות חלק מהנהגים להנחיות משרד התחבורה, השימוש בטלפון במהלך הנגיעה מפריע לריכוז ומוביל לתאונות. יחד עם זאת, עם שימוש בדגמים מתקדמים של אוזניות אלחוטיות, ניתן להתחבר ללא שימוש בידיים כך שעדיין אפשר לקבל שיחות חשובות תוך התבוננות בכביש והחזקת שתי הידיים על ההגה.

בלוטוס הוא מונח שמגדיר טכנולוגיה שמעבירה נתונים בין שני מכשירים אלקטרוניים באופן אלחוטי. השם מגיע מהראלד בלוטוס, מלך דני שהיה ידוע באיחוד אנשים, כי הטכנולוגיה מאחדת מכשירים. ההתנהלות מאפשרת לבצע תהליכים שונים, בין היתר הפעלת בלוטוס לרכב.

אם לרכב יש פונקציונליות בלוטוס בסיסית, ניתן להתאים אותה לטלפון הנייד ולהשתמש בפונקציות מסוימות מבלי לחבר את הטלפון באמצעות כבל. הסיבה העיקרית להתנהלות זו היא על מנת שתוכלו לבצע שיחות ללא שימוש בידיים, באמצעות הרמקולים של המכונית.

איך עובד בלוטוס לרכב?

בלוטוס לרכב מאפשר סנכרון של מכשירי הבלוטוס, מה שמאפשר שימוש באמצעות מערכת השמע של הרכב. טכנולוגיה זו מספקת תקשורת אלחוטית לטווח קצר, שמאפשרת למכשירים לשתף נתונים.

סנכרון המערכות והגדרתן אפשריים בגישה קלה שמתבצעת ברגע שנכנסים לרכב, ופשוט מפעילים את פונקציית הבלוטוס במכשירים ומוודאים שמערכת השמע של הרכב מופעלת. הם צריכים למצוא אחד את השני ולבצע סנכרון. יש לבדוק את מדריך ההתקן ואת מדריך הרכב שלכם אם אתם מתקשים לגרום למערכת להתאים.

הפעלת אפליקציות

ברוב המכוניות אפשר, בין היתר, להשמיע מוסיקה, פודקאסטים או ספרי שמע דרך הרמקולים של המכונית באמצעות בלוטוס. פשוט מפעילים את האפליקציה הרלוונטית בטלפון ולוחצים על הפעל, המכונית שולטת על השאר, וניתן לדלג על רצועות, להשהות ולהריץ אחורה באמצעות הפקדים ברכב, שמותקנים לפעמים על ההגה.

ההתקנה עשויה להיות תהליך מורכב לעתים, מכיוון שבחלק מהמקרים יש למצוא את תת התפריט המתאים גם בטלפון וגם בתפריטים של המכונית, והגישה משתנה בכל מכונית. יחד עם זאת, לאחר שביצעתם את התהליך פעם אחת, בלוטוס יתחבר מחדש באופן אוטומטי בכל פעם שתתניעו את המכונית, כך שלעולם לא תצטרכו לבצע זאת שוב. באמצעות הבלוטוס תוכלו להתחבר לכל אפליקציה, לשמוע כיצד התנועה מכוונת באופן אוטומטי, להאזין למוזיקה, לדבר עם הקרובים לכם בדרכים ועוד ועוד.

הרכב והמכשירים צריכים להיות תואמים

במקרה של בעיות בשיוך המכשיר לרכב, יתכן שקיימת אי התאמה. כל יצרני הרכב הגדולים מציגים רשימות של התאימות שלהם לטלפונים ומכשירים. רוב כלי הרכב החדשים שיוצאים לשוק מסוגלים לעבוד עם רוב המכשירים.

לרכבים ישנים שאינם מציעים בלוטוס, ניתן לרכוש ערכת בלוטוס אוניברסלית ולהתקינה. ניתן גם לקבל ערכות בלוטוס ספציפיות לסטריאו או רמקולים בלוטוס לרכב. מכשירים אלה יאפשרו לכם לעבור להתנהלות אלחוטית ברכב שלכם אם אתם מעוניינים.

לסיכום, אם עדיין אין לכם מערכת מולטימדיה המתחברת לבלוטוס‘ של הרכב, זה הזמן לרכוש אחת ולשדרג משמעותית את חווית הנהיגה ואת הבטיחות שלכם בזמן שאתם על הכביש.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: