בדיקת סיטי לב – בדיקה עם הרבה יתרונות ומצילת חיים

תוכן עניינים

טכנולוגיית הרפואה המודרנית, מספקת מגוון רחב של אמצעים דיאגנוסטיקה שימושיים, למטרות שונות. אחד היותר מתוחכמים שבאמצעים אלה הוא מכשיר ה-CT ואחד השימושים החיוניים ביותר שלו, הוא לביצוע בדיקת סיטי לב.

 

מה היא בדיקת ה-CT

בדיקת CT (טומוגרפיה ממוחשבת או Computed Tomography) היא טכניקה של סריקת הגוף באמצעות קרינה מייננת. הסריקה מתבצעת בגישה אשר סורקת הדרגתית (אם כי במהירות) את האזור שנבדק. כך נצבר מידע מפורט, "פרוסה" אחר פרוסה, באופן שמאפשר לחבר את הנתונים לתמונה תלת ממדית. השימוש בטכניקת ה-CT הוא רב אפשרויות. הדבר מתבטא בבדיקת איברי גוף רבים, כולל במסגרת בדיקת סיטי לב.

 

יתרונות רבים

לגישת בדיקה זו יש יתרונות רבים, הן לרופא המטפל והן לנבדק עצמו:

  • לא פולשנית – ראשית, מדובר בבדיקה בלתי פולשנית. גישה זו היא למעשה מהפכנית מבחינת היסטוריית הרפואה. כמובן, כיום בדיקות לא פולשניות הן כבר דבר שגרתי, אך עדיין ה-CTלוקח זאת לרמה הגבוהה ביותר של יכולות.
  • מהיר – אין צורך "לפתוח" את גוף הנבדק לשם בדיקה פולשנית ואין צורך בהליכי "סגירה" והחלמה שלו מניתוח. תודות לכך ולשיפורים טכנולוגיים שונים אשר מאיצים את התהליך, בדיקת CT מתבצעת כיום באופן מהיר ביותר.
  • דיוק – בדיקה זו, נחשבת לבדיקה מדויקת מאוד בתוצאותיה. הדבר כמובן חשוב ביותר, מאחר שעל סמך תוצאות אלה הרופאים מקבלים החלטות הרות גורל.
  • פירוט – המידע מפורט מאוד והוא מגיע ויזואלית לרזולוציות גבוהות מאוד.
  • שיפור יכולות עבור הרופא – בבדיקות פולשניות ואחרות, יש מגבלות שונות על היכולת להתבונן במצב. בבדיקת ה-CT לעומת זאת, כל המידע הוויזואלי עומד לרשות הרופא, שיכול לצפות בו באופן תלת ממדי, מכל זווית רצויה.
  • סיכון נמוך – רמת הסיכון מבדיקת CT נמוכה מאוד. בין השאר, כמויות הקרינה שמופעלת כלפי הגוף נמוכות. כמו כן, מאחר שמדובר בהליך לא פולשני, נמנעים סיכונים שכרוכים בהליכים הפולשניים.
  • נוחות לנבדק – מבחינת הנבדק, ההיערכות לבדיקה קלה מאוד, הבדיקה קצרה ונוחה ואין צורך בהליך התאוששות.

CT לב

הלב הוא כמובן איבר חיוני ומחלות בלב עלולות להוביל לסיכון חיים מיידי ופתאומי. לכן, יתרונות האבחון באמצעות בדיקת סיטי לב (כגון מהירות ודיוק) חשובים ומשמעותיים לגביו מאוד. למעשה, במקרים רבים אלה יתרונות מצילי חיים. אם הושתל בלבכם מסתם ויש לבדוק את תפקודו התקין, בצורה המדויקת והאמינה ביותר – כיצד עושים זאת? אם אתם סובלים מרמות גבוהות במיוחד של שומנים בגוף, אשר יוצרות סיכון ממשי לפעילות הלב, כיצד ניתן לבדוק את מצבו מקרוב? כיצד מסייעים במקרה של חשש לקריש דם, ללא עיכובים מסכני חיים? התשובה לכך, היא בדיקת Cardiac CT או CT של הלב, אשר ידועה גם בשם צנתור וירטואלי. כמובן, אלה היו רק כמה דוגמאות ויש מצבים רבים נוספים, שבהם תבוצע בדיקה מסוג זה. באמצעות CT לב מקבלים 256 "פרוסות" צילום של אבר זה, כולל חדרים, מסתמים ועורקים.

 

הלב נמצא בתנועה מתמדת, מורכבת ומהירה. כמובן, לא ניתן לעצור אותו לשם בדיקה נוחה. מכשירי CT לב מתקדמים, דוגמת המכשירים בהם משתמש מכון מאר, יודעים להתמודד עם עובדה זו היטב. למרות התנאים המאתגרים, הם מפיקים תוצאות מצוינות. ביחס לצנתור, בדיקת סיטי לב מספקת יתרונות רבים, כולל נוחות רבה יותר לנבדק וצמצום סיכונים מסוימים של תהליך הצנתור.

 

מהלך הבדיקה

בדיקת סיטי לב מתחילה בכמה שלבי הכנה קצרים, כולל הזרקה של חומר ניגוד. הבדיקה עצמה נמשכת כחמש דקות בלבד. במהלכה, הנבדק שוכב על מיטה, אשר נעה פנימה "לתוך המכשיר" והחוצה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: