חינוך פיננסי לילדים – המפתח להצלחה

תוכן עניינים

אנחנו חיים בעולם תחרותי, עולם של הצלחה, עולם שמי שיודע יותר, זוכה ליותר ומתקדם מהר יותר. יחד עם זאת, העולם שלנו הוא גם עולם שבו צריך לדעת איך להתנהל ולהתנהג עם הכסף שלנו. מגפת הקורונה הוכיחה לנו את זה ובגדול. לכן חשוב לחנך את הילדים שלנו גם לחינוך פיננסי נכון, וזאת בנוסף לערכים שאנחנו מקנים להם, לגבולות… אז איך עושים את זה כמו שצריך.

 

התאימו את שלבי החינוך הפיננסי לגיל הילדים

לא, לא מדובר במה שנקרא כלכלה מתקדמת. זה בא בשלבים. אבל האמת היא שהילדים של היום סופר אינטלגנטיים, יש להם קליטה מאוד מהירה ולכן שווה להתחיל ללמד אותם מה זה כסף ומה הערך שלו, כמה שיותר מוקדם. מגיל שנתיים אפשר לרכוש לילד או לילדה שלכם קופה, או אפילו לעשות מזה יצירה של ממש. היום ניתן לרכוש קופות גבס כאלה ואז צובעים אותם בצבעים מיוחדים ביחד עם הילדים. אפשר גם לרתום את שאר המשפחה לתהליך החיסכון ולספר על הקופה החדשה לסבים ולסבתות. בכל פעם שמצטבר סכום מסוים של כסף אפשר ללכת לחנות עם הילד או הילדה ולרכוש משחק שהם רצו למשך זמן רב. בנוסף, אם למשל הילד שלכם אומר לכם שהוא רוצה איזשהו משחק כבר הרבה זמן, אז אפשר להגיד לו שאנחנו חוסכים עכשיו כסף ואז בכל שבוע אתם שמים לו בקופה סכום מסוים של כסף עד שמגיעים לסכום המיוחל, או לחילופין עד שאתם יכולים להשלים לו את החלק השני. ניתן לנצל חגים ואירועים מיוחדים כמו פסח, ראש השנה, פרידה ממוצץ וימי הולדת לטובת העניין.

 

חינוך פיננסי לגילאי 4-5

בשלבים האלה מה שאפשר לעשות זה לשחק עם הילדים משחקים שקשורים לכסף. קנו קופה שהיא משחק, תנו לילדים כרטיסי אשראי ישנים או מטבעות ושטרות שהם בגדר משחק. לאחר מכן שחקו סוג של משחקי תפקיד, פעם אחת אתם המוכרים והם הקונים ופעם אחרת להיפך. למדו את הילדים כמה כסף יש להם ומה הם יכולים לרכוש בו, איך מחשבים עודף ומה אפשר לעשות עם הכסף שנשאר.

 

 

פותחים ביחד תכנית חיסכון

כשהילדים קצת גדלים, בואו נגיד סביב גיל 6 או 7, אפשר ממש ללכת איתם לבנק ולהסביר להם את מהות החיסכון. להסביר להם בשפה שלהם ובגובה העיניים מה ההבדל בין ילדים שיודעים לחסוך כסף לילדים בזבזנים שהופכים להיות מבוגרים שיודעים לחסוך, לעומת מבוגרים שיותר מתקשים בזה.

 

היתרונות של חינוך חיסכון כלכלי מגיל קטן

ככל שמלמדים את הילדים מה זה כסף ומה המשמעות שלו בגילאים מוקדמים יותר, ככה הם מבינים את הערך שיש לכסף. חשוב להסביר לילדים כמה קשה אתם המבוגרים עובדים בשביל הכסף ומה הכסף משיג לכם למשל פירות וירקות, אוכל, רהיטים, חופשות, חוגים לילדים, ספרים ועוד. אם למשל הילדים מבקשים משהו שהוא מאוד יקר וזה לא חייב להיות משחק או טיול, זה יכול להיות אבטיח בחורף שנחשב פי כמה יותר יקר מאשר בקיץ או אבוקדו בקיץ, תוכלו להסביר להם מדוע אתם לא קונים את זה באותו רגע ולא ממקום של קמצנות או אי יכולת, פשוט ממקום של חנוך או עיקרון. ילדים שלומדים את מהות הכסף ואת מהות החיסכון לומדים חיסכון מהו, לומדים את החשיבות של כסף, הם הופכים להיות ילדים עצמאיים יותר, חכמים יותר, אחראיים יותר וזה בעצם המסרים שאנחנו רוצים להעביר להם כבר מגיל מאוד צעיר.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: