מיקס ריאליטי – החדשנות החמה ביותר מגיעה עד הבית

תוכן עניינים

אחד המושגים שנכנסו לאחרונה לתודעה בתחום הטכנולוגיה הוא מיקס ריאליטי, או מציאות מעורבת – MR. בעוד ב- VR (מציאות מדומה) ההתייחסות היא למציאות בה אנו מייצרים סימולציה של הסביבה, ב- AR (מציאות רבודה) משלבים אמצעים וירטואליים במגוון של רבדים, במציאות החדשה הזו נוצר סוג של מיקס בין סוגי מציאויות. המפתח שולף בהתאם לצורך אובייקטים פיזיים, משלב אותם עם אובייקטים דיגיטליים והכל בזמן אמת. אותה מציאות מעורבת קיימת לא רק בעולמות הפיזיים והווירטואליים, אלא בסוג של היברידיות הנותנת מענה לכמה חושים במקביל: מישוש, ראייה ושמיעה. מנתונים עולה כי ברגע שמכניסים לראייה המרחבית שלנו אמצעים וירטואליים בסביבה הפיזית המציאותית בה אנו חיים, הביצועים שלנו משתפרים באופן ניכר.

מיקס ראליטי

איך מבחינים בין סוגי מיקס ריאליטי ומציאויות?

הרבה אנשים לא מצליחים לעשות את ההבחנה ולהבדיל בין virtual reality, MR – מיקס ריאליטי ומציאות רבודה. אז בואו נעשה סדר בין כל המונחים:

במציאות מדומה אנו עושים שימוש במשקפי VR מיוחדים, אשר באמצעותם המשתמש רואה את עצמו בסביבה מקבילה ושונה לגמרי מהמקום בו הוא נמצא בפועל. למשל, אני נמצא בסלון הביתי שלי, אבל בהיותי מרכיב את המשקפיים – אני בתוך פרויקט נדל“ן עתידי, בו אני מביע עניין לרכוש דירה.

לעומת זאת, במציאות רבודה הטכנולוגיה מוסיפה לנו שכבות נוספות של מידע – זאת בנוסף למציאות בה אני נמצא. למשל, אני נמצא בסלון הביתי שלי ומוסיף אליו חיות מהספארי.

במיקס ריאליטי אנחנו משלבים בין המציאות הפיזית הקיימת המוכרת לנו, לפי הדוגמא שלנו הסלון לבין סביבה שדומה לסביבת ה- VR. כלומר, במיקס ריאליטי אני יכול להוסיף אינטראקציות בין אלמנטים פיזיים לבין אלמנטים וירטואליים. למשל, לגרום לאותן חיות ספארי לחבק את הילדים שלי שנמצאים איך לא, בסלון. אין ספק כי זהו טכנולוגיה מתקדמת – מהחדשניות ביותר שניתן למצוא בשנת 2021.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: