שיקום מבנים מסוכנים – למען בטיחות מקסימלית

תוכן עניינים

ניתן לחלק סוגי בניינים בישראל לשניים. הסוג הראשון הוא כל אותם בניינים שעוברים תחזוקה שוטפת, בהם מקפידים לבצע את כל הטיפולים הנדרשים ולחדש את המבנה מבפנים ומבחוץ שצריך. אך לעיתים, אין לא מספיק. כתוצאה מנזקי מזג האוויר ונזקי הזמן, הם הופכים רעועים או מצטברים בהם ליקויים.
הסוג השני הוא מבנים שלא שומרים עליהם, ולכן הבלאי נוצר מהר יותר. הזנחת בניין תיגרם מסיבות כלכליות או סיבות שונות אחרות. בשני המקרים, התוצאה מובילה את העירייה להוציא על המבנה צו מיוחד, שהופך אותו למסוכן. כאשר העירייה מוציאה צו כזה, יש צורך באופן מידית להתחיל תהליך הנקרא שיקום מבנים מסוכנים. הצו דורש מבעלי המבנה להתייחס ולבצע טיפול הולם, על מנת למנוע סכנות העלולות להתרחש.

מה כולל תהליך שיקום מבנים מסוכנים?

לאחר שמבנה הוגדר כמסוכן, חובה לברר באופן מעמיק את הנזקים הקיימים במבנה ולבצע חיזוק שלהם. לרוב, עמודי הבניין ומעטפת הקירות החיצוניים יהיו הראשונים בהם יבצעו חיזוק. תהליך זה דורש ניסיון, מקצועיות, דיוק ויעד, לכן חשוב לבחור חברה מקצועית, כגון אס פרו. המתמחה בשיקום מבנים מסוכנים. בנוסף, פעמים רבות יהיה צורך בביצוע איטום המבנה, הריסה של חלקים מסוימים בו תוך בנייתם מחדש, שיפוץ בית ועוד.

שיקום מבנים מסוכנים

אילו סכנות עלולות להיגרם כתוצאה ממבנה מסוכן?

  • קריסת מרפסות
  • החלשה של המבנה
  • סכנה לעוברים ושבים
  • התפוררות או היפרדות של האריחים

לסיכום, אם המבנה בו אתם מתגוררים או עובדים הוגדר על ידי העירייה כמסוכן, יש לפעול באופן מידי ומהיר ביותר: לפנות לחברה מקצועית המתמחה בשיקום מבנים ולהסדיר את תהליך השיקום – עד להסרת הצו. כך תבטיחו שמירה על הדיירים ועל העוברים ושבים.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: