נותנים שתן בתדירות גבוהה? זה מה שזה אולי אומר

תוכן עניינים

אחת התלונות השכיחות בקרב נשים וגברים גם יחד היא מתן שתן בתדירות גבוהה. הדבר פוגע באיכות החיים, לעתים אותם אנשים מתביישים לצאת למקומות לאורך זמן או נמנעים מטיולים ויש גם ללא מעט שהדבר פוגע להם באיכות השינה. מספר הפעמים האידיאלי שמייצג הליכה לשירותים לצורך פיפי נע בין 5-10 פעמים. לכן, אם אתם מוצאים את עצמכם רצים לשירותים קצת יותר מזה, בשורות הבאות תוכלו לנסות להבין למה. כמובן שאין למידע הכתוב תחליף לבירור רפואי מעמיק.

 

הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית

באנגלית התופעה הרפואית אך הנורמלית לחלוטין הזו נקראית: Benign Hypertrophy Prostate. בעברית: ערמונית מוגדלת. מדובר בתהליך שבו הפרוסטטה מתחילה לגדול לתוך הצינור שמוביל את זרימת השתן מהשלפוחית עצמה. בשלב מסוים הערמונית יכולה להוביל לסוג של חסימה במוצא השלפוחית. חשוב לזכור שלא מדובר בגידול סרטני וזה תהליך נורמלי שמושפע מגורמים הורמונליים וסביבתיים. התסמינים למצב זה כוללים קושי במתן שתן, תחושה שאנחנו לא מצליחים להתרוקן עד הסוף ולעתים גם דחיפות במתן שתן וחוסר יכולת להתאפק לאורך זמן קצר.

 

רצפת אגן חלשה

במהלך ההריון ואל תוך הלידה שרירה האגן נחלשים יותר. לכן ההמלצה של מומחים מהתחום כמו פיזיופרתיסטים, גניקולוגים ומאמני כושר היא לחזק את שרירי רצפת האגן. חולשה שלה מובילה לכך שקשה מאוד להתאפק לפיפי ועם הזמן, ככל שעולים בגיל זה רק מחמיר. לאחר הלידה אף מומלץ לגשת לפיזיורפיסטית רצפת אגן שתבדוק את הגוף מבחינה פיזית ותתאים עבורך תרגילים שיסייעו בחיזוק.

אולי אתם פשוט שותים יותר מדי?

ההמלצה היא לשתות בין 8-12 כוסות מים ביום. יכול מאוד להיות שאתם שותים יתר על המידה ובגלל זה סובלים מתכיפות במתן שתן. שתיה חשובה וחיונית לבריאות הגוף, אך אין להגזים בה משום שעודף מים מעמיסים על הכליות.

 

תסמונת שלפוחית השתן הכאובה

מדובר בתסמונת שפוגעת בשכבה של שלפוחית השתן שבעצם המטרה של היא לשמור על הדופן מפני חומרים ורעלים שקיימים בשתן עצמו. כתוצאה מכך נוצרת דלקת בעצבים שעוברים בין המוח לבין השלפוחית. הדלקת מובילה לכאבים וללחץ בשלפוחית עצמה וגם באגן הירכיים. פיזיותרפיה, מתן תרופות וגירוי של העצבים מסייעים בתהליך ההחלמה.

 

רמות גבוהות של סוכר בדם

רמות גבוהות של סוכר בדם יכולות להוביל לתכיפות במתן שתן. אין בהכרח שאתם סובלים ממחלת הסוכרת. יכול להיות שיש לכם רמות גבוהות של סוכרים בדם וזה מה שגורם לכמות מוגברת של שתן.

 

סיבות נוספות לתכיפות במתן שתן ופתרונות לבעיה

יש סיבות נוספות לתופעה ביניהן פעילות יתר בשלפוחית השתן, ציסטות בשחלות, דלקת בדרכי השתן, אבנים בכליות, צריכה של משקאות המכילים קפאין בכמויות גבוהות, צריכה של תרופות מסוימות, שלפוחית רגיזה ועוד. בכל אופן, אם אתם סובלים מתכיפות במתן שתן למשך תקופה ארוכה, שווה לגשת לבירור רפואי שיתחיל אצל רופא המשפחה. לאחר מכן במידת הצורך תקבלו הפניה לרופאים אורולוגים מומלצים או לאורולוגים שהם גם גניקולוגים לבירור מעמיק יותר. יש בעיות שיכולות להיפטר בדרכים טבעיות כמו שינוי תזונה והרגלים, יש מצבים הדורשים התערבות הכולל מתן טיפול רפואי לתקופה מסוימת או לכל החיים ויש גם מצבים בהם נדרשת התערבות כירורגית. בנוסף, פעמים רבות טיפולים מתחום הרפואה המשלימה כמו נטילת צמחי מרפא, דיקור וכדומה יכולים להקל ולשפר את המצב את מאוד. כל מקרה ייבחן לגופו והטיפול ייקבע לפי המצב הרפואי, האבחנה הפיזית של המטופל, המלצות רפואיות וגם מה שעובד עבורכם כמובן.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: