מהו איום הסייבר שצריך לחשוש ממנו?

תוכן עניינים

אי אפשר להתווכח עם העובדה שרשת האינטרנט הפכה לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום של כל אחד ואחת כיום. הרבה מאד פעולות מבוצעות בצורה דיגיטלית מדובר בנוחות גדולה שמקלה מאד על גופים או מוסדות שאמונים על מתן שירות לציבור רחב של אנשים ולקוחות. יחד עם זאת, עם הזמן נוצר איום חדש שגם גופים גדולים ומבוססים חוששים ממנו מאד והוא כל הנושא של זליגת מידע וגניבת נתונים אישיים שהרשת מלאה בהם. השימוש במילה סייבר יכול להתבצע הן בהקשר חיובי של שמירה אדוקה על נתונים ומידע רגיש ויכול גם להיאמר ולהיות מבוטא בהקשר שלילי של מתקפת סייבר ופרסום נתונים אישיים של אנשים כקלף מיקוח או לאחר דרישה לתשלום כופר בסכום גבוה. אז מהו איום הסייבר שצריך לחשוש ממנו? ויותר חשוב מכך – איך נמנעים מזה?

 

מי שומר על הנתונים שלנו מפני איום הסייבר?

אין כמעט אדם שלא יצא לו להזין פרטים אישיים באתר זה או אחר באינטרנט – בנק, קופת חולים, בית ספר או מוסד לימודים, מקום עבודה, אתר מכר ועוד. הפרטים האישיים שמוזנים יכולים להיות מגוונים – החל בשם פרטי ושם משפחה, דרך כתובת ואזור מגורים וכלה במספר כרטיס אשראי ומצב אישי רגיש וסודי. בדיוק את המידע הזה ינסו גורמים עוינים לגנוב ולעשות בו שימוש לרעה. מומחי סייבר ואבטחת מידע כמו נתי דוידי למשל, יכולים מצד אחד לומר שמדובר בתחום שיש בו עיסוק מתמיד ושכל הזמן צריך לבדוק ולוודא שאין תקלה בשרתים שמאחסנים את כל המידע הזה, אך מצד שני – מיטב המוחות מועסקים בתחום זה ולכן בדרך כלל אין ממה לחשוש, שכן הסיכון של זליגת מידע יהיה קלוש במקרה הפחות טוב או כלל לא יכול לקרות במקרה הטוב ביותר. מסדי הנתונים האלה נשמרים ללא הפסקה כל הזמן וחברות משקיעות הון עתק בהגנה עליהם בכל מחיר.

מה הסכנה של זליגת הנתונים

שום גוף, בשום תחום עיסוק ובשום סדר גודל לא יכול להרשות לעצמו זליגת נתונים של משתמשים או לקוחות, קל וחומר של נתונים אישיים רגישים או סודיים. מצב כזה יהיה שווה ערך לקטסטרופה עסקית ויכול להגיע אפילו לכדי פשיטת רגל של גוף, ארגון, חברה או תאגיד. מדובר באמון רב שיופר ויהיה קשה מאד,  עד כדי בלתי אפשרי להתגבר על בעיה כזאת. גם הלקוחות עלולים להצביע ברגליים ולא להחזיר את הנתונים שלהם לאותו גוף שהנתונים ממנו זלגו, ללא קשר מאשמת מי זה קרה. מדובר בעניין מהותי שגם גופי ממשל במדינות מתוקנות נזהר ממנו מאד ולכן גם מי שלא בקיא ברשת האינטרנט ובאתרים השונים – חשוב שיוודא שאתר שהוא מזין אליו את הפרטים האישיים שלו יהיה מאובטח ואפשר יהיה לסמוך על מי שמפעיל אותו.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: