מה כדאי לדעת לפני שמגישים תביעת אובדן כושר עבודה? 

תוכן עניינים

אנשים רבים עלולים להיקלע באמצע החיים אל מצב בו הם חוו אובדן כושר עבודה שכן, מדובר על מצב שעלול להשפיע לחלוטין על כל היבט באשר לחייו של האדם המצוי במצב זה. לשם כך, ישראלים רבים נערכים מראש עם פוליסה מתאימה, כאשר קיימות פוליסות פרטיות ומנגד, כאלו המשולמות על ידי המעסיק במקרים בהם מדובר על אדם שכיר. אז מה עליכם לדעת לפני הגשת תביעת אובדן כושר עבודה ומי הם אלו הזכאים לכך? בכתבה זו החלטנו לעשות לכם סדר בבלגן ולרכז עבורכם את מרבית המידע החשוב בנושא זה.

 

אובדן כושר עבודה – חשוב להבהיר

  • אלו המוגדרים בתור נפגעי עבודה עשויים להיות זכאים בין היתר למענק נכות חד פעמי או לסירוגין, לקצבת נכות חודשית. חשוב לציין כי כלל זה בתוקף עבור אלו אשר נקבעה להם דרגת נכות של לפחות 9%.

  • תביעה בנושא של קביעת דרגת נכות ממקום העבודה תהיה בטיפול רק במקרים בהם הוגשה קודם לכן תביעה באשר לדמי פגיעה, כזו אשר בעקבותיה הפגיעה הוכחה בתור פגיעה שאירעה במקום העבודה. 

 

 למי מגישים תביעה ומתי?

במצבים בהם בריאותו של האדם נפגעה באופן מוחלט אשר מונע ממנו להמשיך ולהתפרנס כמו בעבר, ניתן יהיה להגיש תביעת אובדן כושר עבודה על מנת שאותו אדם יוכל לקבל פיצוי חודשי שמטרתו העיקרית היא בעצם להחליף את הכנסתו הקודמת ממקום העבודה. בדרך כלל, תביעה שכזו מתבצעת אל מול הגופים המבטחים כדוגמת המוסד לביטוח לאומי או לחילופין, חברת הביטוח שבה אותו עובד בעצם בוטח עבור מקרים כאלו. 

 

 

אסור לשכוח

כאשר אתם מעוניינים להגיש תביעת אובדן כושר עבודה, חשוב מאוד להקפיד למסור את ההודעה בנוגע לפגיעת העבודה לגוף המבטח אתכם קרוב ככל הניתן למועד הפגיעה עצמה. נוסף על כך, חשוב מאוד שתביאו איתכם בתחילת התהליך טופס תביעה אשר כולל אישורים רפואיים רלוונטיים במידת הצורך וכן גם רשומות רפואיות שונות. במידה ותרצו לדעת עוד בנוגע לנושא זה, תמיד תוכלו לבקר ב-tomerliner.co.il ולקרוא תוכן איכותי. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: