מחלות נפש אצל ילדים – אבחון, טיפול ומסגרות

תוכן עניינים

בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה בקרב ילדים הסובלים ממחלות נפש כאשר על פי ארגון הבריאות העולמי ההפרעה ממנה סובלים מירב הילדים היא הפרעת קשב וריכוז ומיד לאחריה הפרעה דו קוטבית. הבעיות הנפשיות בקרב ילדים מפריעות לילדים באספקטים רבים כאשר בין היתר הדבר מפריע להם בחיי היום יום, בלימודים אך בעיקר מפריע להם רבות בחייהם החברתיים כאשר לעיתים קשה להם להשתלב במעגלים חברתיים שונים לאור ההפרעה שלהם וחוסר היכולת של הילדים האחרים לקבל אותם.

כיצד ניתן לאבחן מחלות נפש אצל ילדים?

לאבחן מחלות נפשיות אצל ילדים הם לא דבר פשוט לאור העובדה שההתפתחות אצל הילדים היא מהירה וכמובן שלא כל רופא יכול לעשות את זה. כאשר אתם חוששים שהילד מפתח התחלה של מחלה נפשית מומלץ ללכת עימו לפסיכיאטר בהקדם כאשר הוא מצידו ילמד את הרקע הנפשי והאישי של הילד או הילדה. חלק ניכר מהאבחון של הפסיכיאטר יגיע לאחר שיחה עם הנער, עם ההורים שלו ולעיתים גם עם המורים של הילד. לאחר מכן יחליט הפסיכיאטר על הטיפול בילד כאשר לעיתים הוא יכלול טיפול תרופתי, לעיתים טיפולים של ריפוי בעיסוק ולעיתים שילוב של שתי השיטות הללו.

הפנימיה

אחד הפתרונות עבור ילדים הסובלים מהפרעות נפשיות קשות היא טיפול בפנימיה. ישנן פנימיות ייעודיות עבור ילדים עם הפרעות נפשיות כאשר באותן פנימיות מנהלים הילדים חיי שגרה המותאמים לצורכיהם האישיים. בין היתר מקיימים הילדים שגרה פדגוגית אך במקביל הם פוגשים אנשי מקצוע שונים במהלך שגרת היום שמנסים לעזור להם כמו מרפאים בעיסוק, עובדים סוציאליים, פסיכיאטרים ועוד. אותן פנימיות כמובן מקבלות ליווי מקצועי של פסיכיאטרים עבור הילדים ואנשי סגל צמודים אל הילדים במידת הצורך.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: