כעס אצל ילדים שמלווה בהתקפי זעם – למה זה קורה ומה ניתן לעשות? 

תוכן עניינים

כעס אצל ילדים הוא תופעה שכיחה למדי, בייחוד כאשר מדובר על גילאי שנתיים שלוש. למעשה, ניתן להגיד כי צורך נפשי בסיסי של ילדים בגילאים אלו הוא לחוש כי הם משפיעים על הסביבה שלהם וכי יש להם כוח לבחור, כך שאחת הדרכים בהן הם יכולים לבטא את אותה השפעה היא על ידי התנהגות מאוד מוחצנת, בדיוק כמו התקפי כעס אצל ילדים. במצבים כאלו, הילד יכול לצרוח, לפגוע באחיו הקטנים יותר, לקלל, לבכות וכדומה. אז למה בדיוק זה קורה ואיך אפשר להתמודד בצורה בריאה עם כעס אצל ילדים? בכתבה זו תוכלו למצוא את כל התשובות. 

 

התקפי זעם

התקפי זעם או בשפה המקצועית טנטרום אצל ילדים הם בעצם דפוסי התנהגות שמראים על מחאה ויכולים לבוא לידי ביטוי במגוון צורות שונות. למעשה, הילד מביע את תחושותיו דרך התנהגות שבדרך כלל תבוא לידי ביטוי בתור זעם, זאת בעוד כי במקרים מסוימים חלק גדול מההתנהגות של כעס אצל ילדים הוא להתעקש כי הכל יעשה על פי רצונותיו של הילד. כמו כן, כדאי לציין כי במקרים מסוימים הדבר יבוא לידי ביטוי גם במרדנות שכן, במקרים של כעס אצל ילדים כל ניסיון לשים גבולות יתפרש אצל הילד שלכם בתור ניסיון לפגוע בעצמאותו שעשוי אף להכעיס אותו יותר. 

 

 

אז איך מתמודדים עם כעס אצל ילדים?

המון הורים נבהלים בקלות מעוצמת הזעם שילדיהם הקטנים מפגינים ואפילו קיימים כאלו שנענים לבקשותיו של הילד במטרה להרגיע אותו. אולם, חשוב מאוד לציין כי ניהול משא ומתן בעת כעס אצל הילד שלכם או היענות לבקשותיו היא אינה הדרך להתמודד. למעשה, ניתן להגיד כי ילדים בעת התקף זעם בעצם מחפשים את הרוגע וההחלטיות של סמכות הורית ומחכים לכך שההורה יציב להם גבולות שכן, כל אותן תכונות המקושרות לסמכות הורית אמורות לעזור לילדים להבין על ויסות עצמי. מלבד הפגנת החלטיות והצבת גבולות לילד, תמיד יהיה כדאי גם לעזור לילד לעבד את האירוע ולתמלל אותו לאחר שנרגע על מנת שיוכל להביע את עצמו בדרכים רגועות ושקולות יותר. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: