דיכאון – מדוע הוא נוצר?

תוכן עניינים

בעשור האחרון חלה סוג של עליה במודעות לגבי בריאות הנפש, ולא בריאות הגוף. הרי גוף האדם מורכב מהגוף הפיזי- המערכות השונות המתפקדות זו עם זו בסינרגיה, זו משפיעה על זו וכאשר חולים, כואבים או סתם מרגישים עייפים, הדבר משפיע על הגוף הפיזי כולו. לצדו ובתוכו יש את הנפש, הגוף הנפשי, הרגשות שלנו, היכולת שלנו להתמודד עם מצבים מסוימים, חלקם מורכבים, כאשר יש לא מעט מקרים בהם הנפש נפגעת והדבר כמובן משפיע על הגוף הפיזי. אפשר לקרוא לזה דכדוך, אפשר לקרוא לזה חרדה, אפשר לקרוא לזה גם דיכאון. יש סוגים שונים של דיכאון ורמות שונות של דיכאון והסיבות להיווצרותו גם הן שונות.

 

שינויים הורמונליים

גוף האדם חווה במהלך החיים שינויים הורמונליים כתוצאה מכל מיני מצבים. הדבר נפוץ יותר אצל נערות ונשים, בהשוואה לגברים, אבל בהחלט יש גברים שחווים דיכאון בשל כך. למשל, נשים שנמצאות בגיל המעבר חוות סוג של משבר בשל שינויים הורמונליים קיצוניים. הווסת פוסקת מלהגיע והדבר מעודד לא מעט בעיות ותסמינים. גיל המעבר טיפול טבעי אפשר בעזרת צמחי מרפא, טיפולי מגע, דיקור, שיחות ועוד. נשים בהריון ונשים אחרי לידות חוות דיכאון הן בזמן ההריון והן אחרי הלידה. בתקופה זו הגוף עובר אינספור שינויים, שוב גם בהיבט ההורמונלי, אבל לא רק. הגוף משתנה לגמרי, מה שגורם לנשים רבות לא להתחבר למראה העגלגל החדש ולצד זה מתווספות להן אינספור תופעות לוואי ביניהן בחילות, הקאות, טחורים, מיגרנות, עייפות… מסיבות אלה ועוד נוצר מצב של דיכאון.

 

מצבים נוספים שיכולים להוביל להיווצרות של דיכאון

  • טראומה שהאדם חווה כמו תאונה קשה או מחלה
  • אובדן של אדם קרוב
  • פרידה, גירושין וכדומה…
  • פיטורים ממקום עבודה
  • ועוד

 

מה עושים?

אחת הבעיות עם דיכאון היא שהאדם שחווה אותו, פעמים רבות פשוט לא מודע למצב שלו ואפילו מכחיש אותו. מודעות היא המפתח לטיפול יסודי בבעיה, כאשר יש המון סוגים של טיפולים. צד אחד הוא לפנות לטיפול הקונבנציונלי, כלומר לגשת לפסיכיאטר דרך קופת החולים או באופן פרטי שיאבחן את הבעיה ויספק מענה תרופתי לצד שיחות שיכולות גם כן לעזור לפורקן והבאת שינוי. דרך נוספת, היא לנסות לפנות לטיפול טבעי דרך כל מיני שיטות אלטרנטיביות כמו צמחי מרפא, דיקור, טיפול התנהגותי, טיפול רגשי, טיפול בעזרת פעילות גופנית מתאימה ועוד. חשוב להבין כי ברוב המקרים דיכאון היא מחלה שאפשר בהחלט לטפל בה וכל מה שצריך זה להבין שהולכים לקראת תהליך מוסים ולהתמסר אליו. השלב הראשון הוא להתמודד עם מצבים כמו בושה מהסביבה שלנו. ברגע שנהייה מודעים לכך שאנחנו סובלים מדיכאון, יהיה הרבה יותר קל לטפל בזה. חשוב לשתף את האנשים הקרובים לכם ביותר, שכן שיתוף במצב יכול להקל עליכם בצורה בלתי רגילה ולאפשר לכם לצאת מהמעגל הזה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: