דריסת רגל ראשונה בעולם ההיי טק

תוכן עניינים

עולם ההיי טק והיזמות קורץ להרבה מאד אנשים שרואים בו גן עדן של זהב ורוצים לקחת חלק גם בהבאת שינוי לתחומים רבים מתחומי החיים של האנושות וגם, אם אפשר על הדרך, להשתתף ברווחים ובחלוקה של כספים בסכומים גבוהים. כאשר היה תחום זה בחיתוליו ניתן דגש רב עם הנושא של כישורים אישיים של מועמדים או עובדים ולא הייתה דרך אקדמית או מקצועית סלולה כפי שיש כיום. יחד עם זאת, אין זה אומר שהעולם הזה סגור בפני מי שמתעניין בו ויש אינספור תפקידים מעניינים שיכולים להתאים למגוון רחב של מועמדים, אנשים וכמובן – כישורים אישיים. נשאלת השאלה – איך משיגים דריסת רגל ראשונה בעולם ההיי טק? האם נדרשים קורסים מקצועיים? השכלה אקדמית? קשרים בתעשייה או אולי פשוט צריך להיות האדם המתאים ברגע המתאים ובמקום המתאים?

 

איך משיגים דריסת רגל ראשונה בעולם ההיי טק?

תעשיית ההיי טק מעסיקה כיום אינספור עובדים ברמות שונות של ידע או ניסיון, במגוון עצום של תחומי עניין ועולמות תוכן, עם או בלי ניסיון, עם או בלי השכלה רלוונטית. מי שמתעניין למצוא עבודה או לפתח קריירה ראשונית בתחום צריך להכיר את התפקידים שחוזרים על עצמם ולהבין אילו מיומנויות או כישורים נדרשים לשם כך. מי שמכיר את עולם ההיי טק בארץ – יזמים ופעילים כמו יוסי כהן, שמוליק רווח, נתי דוידי ואחרים, מאמינים שתמיד כדאי להדגיש כישורים או מאפיינים אישיים אפילו לפני שמתפארים בתעודת סיום תואר או קורס מקצועי ובמקרים רבים זה בהחלט יכול להוביל להתייחסות רצינית מצד המגייסים או המעסיקים העתידיים. מקצועות שנחשבים למבוקשים ונפוצים בהיי טק קשורים לתוכנה, לפיתוח אפליקציות, לניסיון בתכנות (מומלץ ידע או ניסיון ביותר משפת תכנות אחת) ועוד. חלק לא מבוטל מנושאים אלה אפשר ללמוד לבד או להכיר גם מחיי היומיום. גם ניסיון מינימלי שיהיה מגובה ברצון ונכונות ללמוד ולהתפתח – יכול להיות בדיוק מה שהמגייס מחפש ויאפשר לכם דריסת רגל ראשונה בעולם ההיי טק.

תפקידים ראשוניים בתעשיית ההיי טק

מי שעושה את צעדיו הראשוניים לבטח יעבוד בתפקידים של תכנות, אבטחה או בקרת איכות ובדיקה של תהליכים לצורך איתור באגים והתראה בנוגע אליהם. אט אט אפשר להתפתח לניהול צוות, לקידום לתפקידים משמעותיים יותר וכך הנושא של הידע הראשוני או ההשכלה כבר לא יהיה רלוונטי בהמשך הדרך. אותו עובד יוכיח את עצמו, ימשיך כל הזמן לרכוש עוד ועוד ניסיון וגם אם יעזוב את החברה שבה הוא עובד – יהיו לו קורות חיים מרשימים להציג וניסיון עשיר שבו כבר היה מועסק והביא תוצאות. יצירת קשרים גם היא חשובה ומהותית בתעשיית ההיי טק, שכן אנשים רבים מכירים אנשים אחרים וכך אפשר להתוודע לתפקידים שמתפנים או לאפשרויות קידום שנוצרות בשטח.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: